RoPress

Proiecte

Clubul Tânărului European – Bacău, 2014

May 12, 2014

Modulul educativ extracurricular CULTURĂ CIVICĂ, susținut de formatorul Daniel Frâncu, este unul dintre cele șapte module de formare organizate în cadrul proiectului „CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN”, implementat în județul Bacău de Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș” în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și cu Asociația Unlimited Connections, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău.

Beneficiarii proiectului, 160 de tineri ai comunității romano-catolicilor din Cleja (com. Cleja), Faraoani (com. Faraoani), Arini(com. Găiceana) și Vladnic (com. Parincea) din județul Bacău se bucură de activitățile modulului educativ prin intermediul metodelor didactice: „lotus”, „ciorchine”, „steaua stimei de sine”, „diagrama Ven”, precum și comparația, conversația, jocul de rol, învățarea prin descoperire cu ajutorul fișelor de lucru.


Tinerii implicați în activitățile modulului realizează pe grupe un model grafic/decupaj al florii de lotus incluzând termeni specifici democrației, își însușesc un mic dicționar de termeni referitor la regimurile democratice, analizeazăprincipiile democratice din cadrul Constituției României.


Cadrul relaxant și distractiv a desfășurării activităților educative extracuriculare a modulului CULTURA CIVICA, susținut de profesorul/formatorul Daniel Frâncu, a permis discutarea unor cazuri reale și imaginare de conflicte valorice, de respectare sau încălcare a drepturilor omului, interpretarea și analizarea unui document internațional cu privire la problematica drepturilor omului.


Metoda didactică de lucru pe echipe a permis realizarea de către cei 160 de tineri a unui ziar/buletin informativ pe o tematică dată, selectând informații adecvate tematicii stabilite; realizarea unui sondaj în rândul participanților cu privire la pprioritatea accesării mijloacelor media.


Dezbaterea rolului mass-media în societate, denumită și „a patra putere în stat, cu ajutorul tinerilor participanți a dezvăluit universul importanței, formării și influenței sale asupra dezvoltării elevilor a adulți ai societății românești.


Acest proiect este implementat de către Asociația romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaș” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.


Sursa: www.ropress.eu

 

Scrie un comentariu