RoPress

Stiri recente

CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN: Tehnologie și informatică pentru 130 de tineri băcăuani

Jul 29, 2014

          În cadrul proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, Asociația Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” Bacău a implementat în luna iulie, a anului 2014, Modulul de formare Tehnologie și Informatică pentru 130 de tineri băcăuani, din patru sate cu comunitate romano catolică: Faraoani, Cleja, Vladnic (com. Parincea) și Arini(com. Găiceana).

          Formatorul modulului, Aurelia Bocancea, a reușit în 52 de ore de curs să dicute, să informeze și să dezvolte abilități de utilizare a calculatorului și a programelor acestuia pentru tinerii romano-catolici. Cursul s-a desfășurat în laboratoare de informatică, unde fiecare tânăr a realizat activități practice.

           Modulul Tehnologie și Informatică s-a implementat în satele Faraoani și Cleja pentru cei 80 de tineri romano-catolici și în Bacău, într-un laborator de informatică dotat cu peste 20 de computere și o tablă interactivă pusă la dispoziția activităților educative de către partenerul proiectului Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău, pentru 50 de tineri din satele băcăuane Arini și Vladnic. Pentru participarea la cursuri tinerii din ultimele două sate au fost aduși la Bacău, cu un autocar închiriat în cadrul proiectului.

           Cursul face parte dintr-o serie de șapte module de formare implementate în cadrul proiectului Clubul Tânărului European: Cultură Civică, Cultură Religioasă, Cultură Europeană, Artă Fotografică, Limba engleză și, nu în ultimul, Dezbatere și Argumentare.

           Partenerii proiectului Clubul Tânărului European implementat în Bacău sunt Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și Asociația Unlimited Connections Bacău.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.


sursa: www.ropress.eu

 

 

 

Scrie un comentariu