RoPress

Proiecte

CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN: Cultură Religioasă pentru 130 de tineri băcăuani

Jul 28, 2014

           În cadrul proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, Asociația Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” Bacău a implementat în luna iulie, a anului 2014, Modulul de formare Cultură Religioasă pentru 130 de tineri băcăuani, din patru sate cu comunitate romano catolică: Faraoani, Cleja, Vladnic (com. Parincea) și Arini(com. Găiceana).

           Formatorul modulului, Elisabeta Ungureanu, a reușit în 52 de ore de curs să dicute, să informeze și să combată anumite subiecte tabu ale societății, pe care tinerii împreună cu profesorii de religie nu le abordează în cadrul orelor de curs, conform curriculei școlare. Prin urmare, atmosfera relaxantă și temele educative extracurriculare abordate au contribuit la educarea nonformală a tinerilor din cele patru sate băcăuane

          Modulul Cultură Religioasă s-a implementat în satele Faraoani și Cleja pentru cei 80 de tineri romano-catolici și în Bacău, într-o sală de curs pusă la dispoziția activităților educative de către partenerul proiectului Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău, pentru 50 de tineri din satele băcăuane Arini și Vladnic. Pentru participarea la cursuri tinerii din ultimele două sate au fost aduși la Bacău, cu un autocar închiriat în cadrul proiectului.

          Cursul face parte dintr-o serie de șapte module de formare implementate în cadrul proiectului Clubul Tânărului European: Cultură Civică, Cultură Europeană, Tehnologie și Informatică, Artă Fotografică, Limba engleză și, nu în ultimul, Dezbatere și Argumentare.

         Partenerii proiectului Clubul Tânărului European implementat în Bacău sunt Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și Asociația Unlimited Connections Bacău.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

sursa: www.ropress.eu 

 

 

 

Scrie un comentariu