RoPress

Stiri recente

CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN: Artă Fotografică pentru 160 de tineri băcăuani

Aug 27, 2014

          În cadrul proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, Asociația Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” Bacău a implementat în perioada iulie-august 2014, Modulul de formare Artă Fotografică pentru 160 de tineri băcăuani, din patru sate romano catolice: Faraoani(com. Faraoani), Cleja(com. Cleja), Vladnic (com. Parincea) și Arini(com. Găiceana).

          Formatorul modulului, Petru Daniel Muraru, a reușit în 52 de ore de curs să informeze cu privire la norme și reguli de fotografiere și să dezvolte abilități de utilizare a aparatului foto pentru cei 160 de tineri romano-catolici din cele patru sate selectate în proiect. Cursul s-a desfășurat în cele patru sate amintite mai sus, atât în săli de curs cât și în aer liber – în jurul unităților de învățământ, la Biserici, în cimitire, în curțile câtorva săteni amabili, ce ne-au întins o mână de ajutor. Crearea unei atmosfere plăcute, relaxante și, totodată, dinamice de către formatorul modulului a determinat implicarea tinerilor în activități de lucru individual și pe echipe.

         Modulul este baza creării de abilității de utilizare a aparatului foto necesare participării la concursul de fotografie organizat în lunile august și septembrie 2014. Concursul se va finaliza cu o expoziție de fotografie „Satul romano-catolic din Bacău – trecut și prezent” ce își va desfășura vernisajul în cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, partener a proiectului Clubul Tânărului European.

         Cursul face parte dintr-o serie de șapte module de formare implementate în cadrul proiectului Clubul Tânărului European: Cultură Civică, Cultură Religioasă, Cultură Europeană, Tehnologie și Informatică, Artă Fotografică și, nu în ultimul, Dezbatere și Argumentare.

         Partenerii proiectului Clubul Tânărului European implementat în Bacău sunt Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și Asociația Unlimited Connections Bacău.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

sursa: www.ropress.eu 

 

 

 

Scrie un comentariu