RoPress

Stiri recente

CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN: Dezbatere și Argumentare pentru 160 de tineri băcăuani

Nov 10, 2014

        În cadrul proiectului CLUBUL TÂNĂRULUI EUROPEAN, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, Asociația Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” Bacău a implementat în perioada septembrie-noiembrie 2014, Modulul de formare Dezbatere și Argumentare pentru 160 de tineri băcăuani, din patru sate romano catolice: Faraoani(com. Faraoani), Cleja(com. Cleja), Vladnic (com. Parincea) și Arini(com. Găiceana).

       Formatorul modulului, Ciprian Zaharia, împreună cu Carmen Zaharia au reușit în 52 de ore de curs să informeze cu privire la norme și reguli de bază de dezbatere și să dezvolte abilități comunicare și argumentare, specifice debate-ului, celor 160 de tineri romano-catolici din cele patru sate selectate în proiect. Cursul s-a desfășurat în cele patru sate amintite mai sus, în cadrul unităților de învățământ locale.

       Crearea unei atmosfere dinamice de către formatorul modulului a determinat implicarea tinerilor în activități de lucru pe echipe, specifice dezbaterilor. Comunicarea, argumentarea și contraargumentarea exersate de către tineri în cadrul dezbaterilor realizate în orele de formare educativă extracurriculară stau la baza pregătirii tinerilor pentru Concursul de Dezbatere și Argumentare ce se va desfășura în noiembrie 2014.

       Concursul va consta în creerea de echipe de dezbateri, care pe baza unor teme date vor aduce argumente și contraargumente. Tinerii participanți vor primi câte un premiu în funcție de prestația lor, stabilită de câtre o comisie de evaluare a concursului, constând în încălțăminte. Încălțămintea oferită este parte a cofinanțării Asociației Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș”.

       Amintim că pe 02 iunie 2014, fiecare dintre cei 160 de tineri au primit și câte un tricou dat drept apreciere a participării acestora la simularea de campanie electorală realizată în luna mai a anului în curs.

       Cursul este ultimul dintr-o serie de șapte module de formare implementate în cadrul proiectului Clubul Tânărului European: Cultură Civică, Cultură Religioasă, Cultură Europeană, Tehnologie și Informatică, Artă Fotografică și, nu în ultimul, Limba Engleză.

       Partenerii proiectului Clubul Tânărului European implementat în Bacău sunt Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău și Asociația Unlimited Connections Bacău.


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

sursa: www.ropress.eu

 

 

Scrie un comentariu