RoPress

Proiecte

Simulare campanie electorală în Cleja, județul Bacău

Jun 4, 2014

80 de tineri romano-catolici din Cleja, județul Bacău, au participat la simularea de campanie electorală organizată în luna mai 2014, în cadrul proiectului Clubul Tânărului European, implementat de Asociația Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” și cofinanțat de Consiliul Județean Bacău.

Simularea de campanie electorală este un exercițiu democratic în cadrul căruia cei 80 de beneficiari au lucrat în echipe de câte cinci persoane, la alcătuirea „unui partid politic”, a cărui lider „candidează” la funcția de consilier local în Comuna Cleja, Județul Bacău, acesta urmând a fi reprezentantul elevilor în Consiliul Local.

Fiecare echipă a dat un nume „partidului politic”, au conceput un slogan, au ales o siglă și au precizat ce funcții ocupă fiecare membru al echipei în cadrul formațunii. Așa cum se întâmplă într-o campanie electorală, liderul grupului a susținut și un discurs pentru a-și convinge colegii din Cleja, Județul Bacău, să îi voteze.

Exercițiul democratic nu putea să se finalizeze fără organizarea unei zile de vot. Aceasta a fost realizată pe 20 mai 2014, unde au fost confecționate o urnă, o cabină de vot, și nu în ultimul rând buletine de vot cu numele candidaților.

Alături de managerul proiectului: Oana Elena Radu, asistent managerul: Aurelia Bocancea și asistentul de proiect: Vasilica Irimia, am avut plăcerea de a fi prezenți și președintele Asociației Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaș” și Consilierul Județean, Gheorghe Bejan, și câte un reprezentant al instituțiilor: Primarul din Cleja, Ion Joca, și Directoarea unității de învățământ gimnazial din Cleja.

Evenimentul este aplicat și în celelalte trei sate romano-catolice din județul Bacău: Faraoani, Vladnic și Arini. Alături de acestea sunt implementate și șapte module de formare: Cultură Civică, Cultură Religioasă, Cultură Europeană, Tehnologie și Informatică, Limba Engleză, Artă Fotografică și Dezbatere și Argumentare.

Partenerii proiectului Clubul Tânărului European implementat în Bacău sunt Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău, Asociația Unlimited Connections Bacău și instituțiile de învățământ gimnazial din cele patru sate băcăuane.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Bacău.

 

Scrie un comentariu