RoPress

Stiri recente

Se inaugurează pista de cicloturism care leagă Timişoara de Serbia pe coronamentul digului Begăi

Mar 19, 2015

Deschiderea oficială a pistei care leagă Timişoara de Serbia va avea loc în 25 martie, cu un concurs de biciclete organizat în zona Sîmnihaiul Român.

Pista de biciclete de pe digul Begăi este gata de inaugurare. Administraţia Bazinală de Apă Banat a pregătit un eveniment special pentru a marca acest moment. Este vorba de un concurs de biciclete care va fi organizat în 25 martie 2015, în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român, punctul de maxim de interes turistic de-a lungul traseului.  

 Începând cu ora 12 va avea loc o scurtă prezentare a istoriei lucrărilor hidrotehnice din zonă iar apoi concursul de ”slow-bike” între locuitorii din comuna Sînmihaiu Român şi partenerii de proiect, pe 3 categorii de vârstă: adolescenţi, adulţi şi seniori.  

 „Locaţia a fost aleasă pentru a atrage atenţia tuturor că la numai opt kilometri de oraş se află o ecluză realizată la începutul secolului trecut, ca parte a lucrărilor ce au făcut din Bega motorul dezvoltării regiunii, iar scopul evenimentului este atragerea tuturor categoriilor de vârstă spre activităţi sportive, recreative şi turistice desfăşurate într-un mediu cât mai sănătos”, a declarat Mihaela Madar, manager de proiect la Administraţia Bazinală de Apă Banat.  

 În cadrul proiectului transfrontalier s-au executat 37 km de pistă pe o lăţime de doi metri, din Timişoara până la graniţa cu Serbia. Au fost montate opt refugii laterale pentru bicicişti dotate cu coş de gunoi şi loc pentru parcarea bicicletei şi numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.  

 Proiectul a fost realizat de Administraţia Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin, prin fonduri IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.

Scrie un comentariu