RoPress

Stiri recente

"PRAZNICIADA" - a zecea editie

Oct 6, 2015

 

Satul Rasanac a fost in data de 26 iunie gazda celei de a zecea editii a concursului dedicat impatimitilor artei culinare traditionale, "Prazniciada". Cu acest prilej 25 de echipe, constituite special cu ocazia evenimentului sau cu indelungi experiente in domeniu, s-au intrecut in a-si demonstra unii altora si publicului amator de sorici si carne fripta de porc, maiestria si tehnica prepeararii purceilor. Intru buna descantare a papilelor gustative, gazdele au pus la dispozitia participantilor 30 de standuri, in care echipele, cu o deosebita rabdare si indemanare, folosind doar metode rudimentare-stravechi, au transformat purceii sacrificati in capodopereculinare manite sa incante pana si pe cei mai pretentiosi gurmanzi.

Gazda si initiatorul proiectului, Radovance Alecsici, primar al satului Rasanac, a premiat artistii plastici care si-au expus lucrartile inspirate din viata satelor.

Dupa jurizare seara a fost incheiata cu prestatia formatiilor si ansamblurilor folclorice, cantecele, dansurile constituind motivul pentru care toti cei prezenti, concurenti, oficialitati, membrii ai juriului sau doar amatori de delicatese au facut din platoul de desfasurare al concursului un spatiu prea mic.

Fotoreportaj realizat de Daniel Muraru

FOTO: www.studiocreative.ro

 

Scrie un comentariu