RoPress

Republica Moldova

Consulatul Republicii Moldova de la Iaşi a fost inaugurat

Oct 10, 2010

Un nou consulat al Republicii Moldova a fost inaugurat vineri, 8 octombrie 2010, la Iaşi în prezenţa Ministrului de Externe al României, Teodor Baconschi, şi a omologului său moldovean, Iurie Leancă.

La eveniment au mai participat Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, senatorul PDL, Mihaela Popa,  Rectorii Universităţilor din Iaşi, studenţi şi elevi basarabeni.

Cei doi miniştri de Externe au ţinut câte un discurs în faţa celor prezenţi la eveniment, vorbind despre relaţiile bilaterale moldo-române şi importanţa stabilizării acestora. Consulatul Republicii Moldova la Iaşi a fost deschis, după ce România a inaugurat un consulat la Bălţi şi altul la Cahul, urmând ca până la finele acestuia an să fie deschis şi un consulat la Ungheni.

Cezara Gheţu, Consulul Misiunii Diplomatice de la Iaşi suţine că atât cetăţenii Republicii Moldova, cât şi cei ai României se pot adresa cu întrebări ce ţin de serviciile consulare şi notariale. În cadrul consulatului va fi deschisă şi o secţie de votare pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie, anul curent.

„Consider că deschiderea consulatului este binevenită, deoarece constituie un mod mult mai lejer de a perfecta actele. În acelaşi timp, se vor consolida relaţiile de prietenie cu tinerii de aici, odată ce ei vor avea un sistem mult mai eficient de a obţine actele necesare pentru a putea vizita Republica Moldova”, a declarat Doina Rusu, studentă în anul doi la facultatea de Economie.

Consulatul Moldovei de la Iaşi se află pe strada Gavriil Musicescu, nr. 6 şi va avea un program de lucru: de luni până vineri, între orele 08.00 şi 17.00.

Sursa: www.ropress.eu 

Scrie un comentariu