RoPress

Stiri recente

Deputații PNL Ciubotaru și Marcu la Casa de Cultură Românească

Oct 21, 2013

Proiectul CASA DE CULTURĂ ROMÂNEASCĂ ZAJECAR, implementat în Serbia, s-a bucurat la festivitatea de lansare, din data de 17.10.2013, de prezenţa deputaţilor liberali Lucian-Manuel CIUBOTARU şi Viorica MARCU.

Membru în Comisia pentru Cultură, Artă, Mijloace de informare în masă şi în Comisia pentru Afaceri Europene, Deputatul de Bacău Lucian-Manuel CIUBOTARU a susţinut iniţiativa Asociaţiei UNLIMITED CONNECTIONS de a veni în sprijinul comunităţii româneşti din Serbia, Valea Timocului prin implementarea unui proiect destinat tinerilor timoceni. Proiectul CASA DE CULTURĂ ROMÂNEASCĂ ZAJECAR are drept obiective susţinerea unor activităţi educative extracurriculare şi infiinţarea unei biblioteci de carte românească, fiind implementat cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP).


Împreună cu deputatul de Bacău, Viorica MARCU, membru în Comisia pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi, cei doi parlamentari români au înţeles necesitatea sprijinirii comunităţii româneşti din Zajecar şi localităţile riverane pentru promovarea şi conservarea identităţii naţionale româneşti. Activităţile didactice extracurriculare destinate tinerilor români din Valea Timocului sunt parte a ajutorului acordat comunităţii.

Cei doi deputaţi băcăoani susţin şi încurajează orice astfel de iniţiativă de păstrare a identităţii naţionale, motiv pentru care au fost prezenţi şi şi-au exprimat susţinerea şi aprecierea unui astfel de proiect, precum CASA DE CULTURĂ ROMÂNEASCĂ ZAJECAR.

Prezenţa şi susţinerea deputaţilor PNL obligă moral membrii Asociaţiei UNLIMITER CONNECTIONS şi a partenerilor săi Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni şi Radio România Reşiţa să ducă la bun sfârşit proiectul şi să continue astfel de iniţiative şi pe viitor.

Sursa: www.ropress.eu

 

 

 

 

Scrie un comentariu