RoPress

Cultura

Moment artistic la Casa de Cultură Românească Zajecar

Oct 22, 2013

Asociația Unlimited Connections din Bacău, implementează în Zajecar, Serbia proiectul CASA DE CULTURĂ ROMÂNEASCĂ ZAJECAR, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni începând cu luna septembrie a anului 2013.

 

În cadrul serbării de deschidere a proiectului Asociația Unlimited Connections împreună cu partenerul său Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni a oferit un moment artistic conaționalilor români din Valea Timocului, Serbia. În cadrul serbării au participat Iovan Lunganovic, tânăr din Zajecar ce a oferit un moment artistic interpretând două partituri la clarinet.

 

 

 

 

Alături de acesta au fost Bleandură Cristina, studentă din Republica Moldova la Actorie în Galați în anul II, ce a încântat urechile tuturor cu balada sa și poeziile de Grigore Vieru interpretate și Ceauș Lucian din Galați ce ne-a încântat privirile cu dansul său popular românesc.

        

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Asociația Lubnica - societate cultural artistică din Lubnica, Zajecar, au prestat un moment folcloric specific românesc, din Valea Timocului, Serbia conduși de Dimitrievic Radisav.

Acesta poate fi urmărit în cadrul materialului video de mai jos:

Scrie un comentariu