RoPress

Romania

România beneficiază de pe urma IEŞIRILOR de CAPITAL din Rusia

May 3, 2014

Nu mai puţin de 60 de miliarde de dolari au ieşit din Rusia în primele luni ale acestui an, pe fondul escaladării conflictului cu Ucraina şi al sancţiunilor economice impuse de Occident. România este unul dintre beneficiarii mutării banilor dinspre Rusia către alte pieţe emergente, spun analiştii economici.

Miliarde de dolari au ieşit din Rusia

Investitorii care au renunţat la obligaţiunile ruseşti au reinvestit câştigurile în alte pieţe emergente, printre ţările care au beneficiat de aceste evoluţii fiind Brazilia, România, Turcia, Columbia şi Ungaria, se arată într-o analiză publicată vineri de Wall Street Journal (WSJ).

"Vânzarea activelor din Rusia a fost considerabilă şi banii au fost reciclaţi în alte locuri", a explicat Jim Craige, director de portofoliu la Stone Harbor, care gestionează active de 62 miliarde de dolari.

Acesta a adăugat că randamentele obligaţiunilor ruseşti au urcat în ultima săptămână cu 45 puncte de bază, indicând că preţurile sunt în scădere. În contrast, randamentele obligaţiunilor româneşti au scăzut cu 17 puncte de bază în ultima săptămână.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu