RoPress

Proiecte

Lansarea proiectului Casa de Cultură Românească Zajecar

Oct 15, 2013

Asociaţia Unlimited Connections are deosebita plãcere de a vã invita la festivitatea de lansare a proiectului „Casa de cultură românească Zajecar”.

Lansarea proiectului se va desfasura joi, 17 octombrie 2013, începând cu ora 16:00, la sediul din Zajecar, str. Karadiceva, nr. 2/2, 19000, Serbia. Proiectul se derulează cu sprijinul financiar al Departamentului politici pentru relaţia cu românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Împreună cu prietenii noştri din Valea Timocului şi cu partenerii din România - Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, portalul de ştiri RoPress.eu şi Radio România Reşita, îi veţi cunoaşte pe tinerii noştri conaţionali din Valea Timocului, care participă la activităţi educative extracurriculare în limba maternă, ce au ca scop consolidarea coeziunii comunităţii româneşti şi dezvoltarea capacităţii de comunicare între membrii acesteia.

Cele şapte module, pe care proiectul nostru le aplică, ţintesc spre dezvoltarea unor abilităţi de comunicare în limba maternă a cursanţilor, menite a-i pregăti pe tinerii români timoceni pentru dialogul interetnic, bazat pe cultivarea valorilor democratice, creştine şi ale interculturalităţii, ce definesc comunitatea statelor Uniunii Europene, din care România face parte şi la care Serbia se pregăteşte să adere.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Scrie un comentariu