RoPress

Stiri recente

Mos Nicolae a poposit la tinerii români din Zajecar

Dec 10, 2013

Asociația Unlimited Conecțions a marcat încheierea proiectului printr-o serbare susținută de copii și tinerii timoceni pentru comunitatea românească din împrejurimile Zajecarului.


Casa de Cultură Românească Zajecar, un proiect ale cărui ambiții au făcut să pălească de rușine și invidie obrazurile tăbăcite ale multora, și-a încheiat duminică, 8 decembrie, activitatea. Asociația Unlimited Connections, entitatea care și-a asumat răspunderea implementării proiectului finanțat până la această dată de către Departamentul Pentru Relația cu Românii de Pretudinteni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, a reușit într-un interval de timp care ar fi descurajat chiar și pe cei mai naivi visători, să coaguleze în jurul său 40 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 20 de ani, timp de patru luni, tinerii timoceni fiind beneficiarii a 7 module extracuriculare din domeniile Educație și cultură civică, limba română, inițiere în arta fotografică, istorie, geografie. Festivitatea de încheiere a acestor cursuri a fost susținută de copii cuprinși în proiect, aceștia susținând, după spusele părinților, un minispectacol inedit în Valea Timocului, unic atât prin actorii reprezentației cât și prin tema propusă auditoriului. Spectatorii s-au bucurat de o suită de poezii cu tematică ce a avut în vedere sărbătorile de iarnă tradiționale românești cu colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă. Un plus de unicitate l-au dat evenimentului, minipiesele de teatru interpretate de tinerii actori, piesele acoperind o fărâmă din trecutul istoric al românilor dar și basmele populare desprinse din înțelepciunea poporului. Ținând cont de timpul mult prea scurt alocat pregătirii spectacolului, din motive strict obiective, succesul a fost răsplătit generos cu aplauze pline de căldură dar, prin generozitatea sponsorilor îndatoritori ai asociației, și cu daruri puse pe seama așteptatului Moș Nicolae, acesta poposind pentru prima dată în ultima sută de ani în casele românilor timoceni. Mulumirile calde ale mebrilor Unlimited Connections se îndreaptă către Societatea Comerciale Ro-Lion Foods Bacau prin managerul acesteia, domnul Cristi Munteanu, domnului director al DSVSA Bacău - Vlad Gheorghiță, complexul comercial Cora Bacău, tipografiei Docu Print.
În zilele următoare vom reveni cu un amplu reportaj de la evenimentul ce a marcat încheieraea în acest an a proiectului Casa de Cultură Românească Zajecar, intreprindere unică în zonă, invidiată și vânată de interese care scapă omului de rând.

Articol de Petru Daniel Muraru, de la portalul de stiri www.ropress.eu

Scrie un comentariu