RoPress

UE

MAE aniversează Ziua Europei, promovând diversitatea și unitatea Uniunii Europene

May 7, 2014

"Anul 2014 este deosebit de important, dat fiind că se împlinesc 10 ani de la aderarea primului val de state membre (cea mai mare extindere din istoria Uniunii Europene), 10 ani de la încheierea negocierilor României cu UE, precum și anul în care cetățenii europeni vor putea sa-și aleagă reprezentanții în Parlamentul European", precizează MAE.

Potrivit sursei citate, vineri, 9 mai, între orele 10,00 și 19,00, cetățenii români vor avea ocazia să se informeze asupra: produselor tradiționale românești și agricultura bio, viitorului României în Uniunea Europeană, a statelor membre UE și alegerilor pentru Parlamentul European, în cadrul unor evenimente stradale, dar și în stațiile de metrou.

De asemenea, precizează comunicatul amintit, pe 11 mai, între orele 10,30 — 18,30, în Parcul Cișmigiu, cetățenii sunt invitați la prima ediție a evenimentului "Piața Statelor Membre" în cadrul căruia vor putea să descopere și să se informeze asupra diversității pe care o aduce fiecare stat membru în parte, la patrimoniul european.

În fiecare an, pe 9 mai, este sărbătorită Ziua Europei care, alături de steagul, imnul, deviza și moneda unică, face parte din simbolurile UE. Această zi are o semnificație deosebit de importantă în calendarul european, fiind primul pas către crearea a ceea ce este astăzi Uniunea Europeană.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu