RoPress

Local

Aerostar Bacau, profit in urcare cu 5,5% in T1

May 9, 2014

Producatorul de piese de schimb pentru avioane Aerostar Bacau (ARS) a inregistrat in primul trimestru un profit net in urcare cu 5,5%, la 5,7 milioane lei si venituri in crestere cu 4%, la 55 milioane lei.

Cheltuielile companiei au totalizat 48,4 milioane lei, in crestere cu 3,4% fata de perioada similara a anului trecut, cand s-au plasat la 46,4 milioane lei, scrie Mediafax .

Aerostar a inregistrat o cifra de afaceri de 48,5 milioane de lei, nivel comparabil cu cel raportat in primul trimestru al anului 2013. Cea mai mare parte a afacerilor (92,4%) a provenit din vanzarile la export, pondere in crestere de la 91,7% in anul trecut.

Volumul investitiilor realizate in primele trei luni a fost de aproape 6,7 milioane de lei, reprezentand 14% din cifra de afaceri, 81% din fonduri fiind cheltuite pentru o investitie cu finantare europeana cae a vizat o noua capacitate de fabricatie pentru a diversifica productia si cresterea exportului.

Anterior, compania a anuntat ca vrea sa contracteze in acest an o facilitate de credit pe termen scurt de pana la 18 milioane lei si un imprumut de maxim 21,6 milioane lei pe o durata de cel mult cinci ani.

 

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu