RoPress

Rusia

Ingrijorare la Moscova: Ucraina a masat 15.000 de militari la granita cu Rusia

May 9, 2014

Situatia din Ucraina ramane una tensionata, iar oficialii de la Moscova sunt ingrijorati de faptul ca autoritatile de la Kiev au desfasurat o puternica forta militara de 15.000 de soldati in apropierea granitei cu Rusia .

Anatoli Antonov, adjunctul ministrului rus al Apararii, a declarat ca astfel de actiuni nu pot contribui la eforturile de reducere a tensiunilor din Ucraina, potrivit ITAR TASS .

"Un puternic grup de 15.000 de militari ucraineni a fost deplasat in zonele de frontiera. Serviciul militar a fost reluat in Ucraina.

In acelasi timp, NATO maseaza trupe in estul Europei", a spus Antonov.

Adjunctul ministrului Apararii a afirmat ca Rusia face un apel la reprezentantii oficiali ai NATO si ai Pentagonului "de a iesi din situatia actuala de lucruri si de a informa societatea internationala cu privire la starea reala de la granira ruso-ucraineana".

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat miercuri ca Rusia si-a retras toate fortele de la granitele sale cu Ucraina.

Tarile G7 vor sa il "dezarmeze" pe Putin - ce plan de urgenta au pentru Ucraina

Cu toate acestea, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat ca fortele militare ale Rusiei sunt inca prezente in zonele de frontiera.

Intre timp, mai multe persoane au fost ucise intr-un schimb de focuri intre fortele guvernamentale din Ucraina si rebelii pro-rusi in orasul Mariupol, din estul Ucrainei, conform Foxnews. Este vorba despre 20 de rebeli si un politist, a anuntat ministrul de Interne Arsen Avakov, relateaza AFP.

 

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu