RoPress

Rusia

Monedele rusesti dedicate Crimeii, de rau augur - modelul ascunde intelesuri sumbre

May 9, 2014

Rusia a lansat, saptamana trecuta, o colectie comemorativa de monede, care marcheaza anexarea Crimeii. Monedele il infatiseaza pe o parte pe Vladimir Putin , iar pe cealalta parte apara harta peninsulei.

Seria se numeste "Culegatorul de Teritorii Rusesti", iar unii analisti sustin ca sub aceasta denumire se ascunde un inteles inspaimantator, in contextul in care presedintele rus crede ca destramarea Uniunii Sovietice a fost "cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului", relateaza Bussines Insider .

Mai mult, el este cel care a destabilizat sud-estul Ucrainei, unde va fi organizat un referendum pentru independenta regiunilor Donetk si Lugansk.

Noua Rusie pe care Putin vrea s-o smulga din Ucraina, o harababura neguvernabila

Liderul rus numeste aceasta zona sud-estica "Novorossiya" sau Noua Rusie, teritoriu care a fost cedat Ucrainei de catre Uniunea Sovietica.

In imagine se poate observa ca semnul rusesc este plasat, intamplator sau nu, chiar in locul in care se afla in trecut Noua Rusie.

Duminica, o zi decisiva

Duminica aceasta are loc o consultare populara in Donetk si Lugansk, in care oamenii vor fi intrebati daca vor ca regiunile sa fie independente fata de Ucraina .

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu