RoPress

Stiri recente

Copiii din Faraoani, Cleja, Arini și Vladnic vor beneficia de cursuri gratuite

Mar 3, 2014

Peste 160 de elevi din satele băcăuane Faraoani, Cleja, Arini și Vladnic, locuite preponderent de comunități romano-catolice, vor avea parte de cursuri extracuriculare de formare educativă, în vederea dezvoltării capacității de comunicare și socializare. Copiii vor învăța limba engleză, IT, cultură civică, cultură europeană, religie, debatere, argumentare și artă fotografică.


Cursurile fac parte din proiectul “Clubul tânărului european”, inițiat de Asociația romano-catolicilor “Dumitru Mărtinaș”, și se vor desfășura în perioada martie-noiembrie 2014. Proiectul a fost lansat printre școlarii romano-catolici din zonele rurale, cunoscuți și sub denumirea de “ceangăi”, pentru a-i învăța să-și cunoască și să-și promoveze valorile și identitatea. Valoarea totală proiectului este estimată la 101.202 lei.

Asociația romano-catolicilor, prin vocea consilierului județean Gheorghe Bejan (PSD), a solicitat sprijinul Consiliului Județean (CJ) Bacău, cu suma de 87.282 lei, ce însumează cheltuielile de transport, plata echipei de proiect, a formatorilor, consumabilele și materialele promoționale împărțite beneficiarilor. Diferența de 13.920 lei va fi acoperită de Asociație, în care sunt incluse premiile acordate celor mai buni elevi.


“Este un proiect generos – a declarat Gheorghe Bejan. Programul se adresează în primul rând elevilor, care trebuie să-și cunoască istoria. Biserica romano-catolică sprijină copiii, indiferent de apartenența religioasă. În consecință, la cursuri pot participa atât elevi ortodocși, cât și catolici”.
Cu două abțineri, proiectul a fost aprobat de aleșii județeni băcăuani.

Scrie un comentariu