RoPress

Romania

Vicepremierul Gabriel Oprea a demisionat. El va prelua, ca titular, Ministerul de Interne şi va fi vicepremier interimar

Mar 5, 2014

Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, condiţie convenită, marţi seara, de premierul Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu, pentru ca acesta să preia miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, având în vedere noua structură a Guvernului.

Decizia a fost luată miercuri, în urma şedinţei USD cu UDMR.

În prezent, Gabriel Oprea este ministru interimar de Interne, în baza unui mandat care expiră însă pe 8 martie.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, el precizând că va trimite de dimineaţă propunerea către preşedintele Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de numire.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că "cea mai rapidă soluţie", pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.

Şeful statului a precizat că a discutat marţi cu premierul Victor Ponta. "Sper ca în perioada următoare să dea o soluţie, soluţia constituţională, a asumării răspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care să reflecte noile alianţe politice din Parlament", a continuat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, dar că nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate şi că va avea miercuri o nouă discuţie cu şeful statului.

Guvernul Ponta III a fost validat, marţi, în plenul Parlamentului, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.

Viitorul Guvern Ponta III are 25 de miniştri: 17 cu portofolii, opt delegaţi şi patru vicepremieri.

După o serie lungă de negocieri cu UDMR, grupul minorităţilor şi PPDD, premierul Victor Ponta a prezentat luni lista miniştrilor pe care şi-i doreşte în viitorul cabinet şi pe care o va prezenta Parlamentului.

Scrie un comentariu