RoPress

Rusia

Lavrov neagă interesul Rusiei de a avea baze militare în America Latină

May 17, 2014

Rusia nu are interes să dețină baze militare permanente în țările latino-americane, dar vrea să dispună de puncte de sprijin tehnic și logistic pe continentul sud-american, a dat asigurări sâmbătă ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, informează agenția EFE.
Nu vor fi baze (în America de Sud), nu avem nevoie , a spus șeful diplomației ruse, respingând astfel informațiile publicate de unele medii occidentale și latino-americane cu privire la presupusul interes al Moscovei de a avea o prezență militară permanentă pe acest continent.

Totuși, Lavrov a recunoscut că Rusia vrea ca flota sa să aibă posibilitatea de a naviga pe întregul ocean mondial, lucru ce necesită existența unor puncte de sprijin tehnic și material unde să poată ancora și realiza mici reparații . El nu a precizat care sunt țările unde ar putea figura aceste puncte de sprijin logistic pentru armata rusă.

La sfârșitul lunii martie, ambasadorul Rusiei la Managua, Nicolai Vladimir, a declarat că țara sa caută puncte de sprijin logistic în Nicaragua și în alte țări pentru navele ruse.

 

sursa:www.diacaf.com

Scrie un comentariu